DESPRE FESTIVAL

ORGANIZATORI

ArCuB

Infiintata in 1996, aceasta institutie publica este specializata in organizarea de evenimente culturale dedicate locuitorilor Capitalei. Activitatea sa acopera toate domeniile artistice: teatru, muzica, arte vizuale, dans, productie editoriala. Pe langa concerte, festivaluri, spectacole si ateliere de creatie pe care le initiaza, finanteaza, produce si ofera gratuit publicului bucurestean, ArCuB are si rolul de a sprijini initiative ale unor organizatii si artisti independenti.

ArCuB, Arta si Cultura Bucurestiului, produce evenimente proprii si este deschis propunerilor de colaborare cu alte institutii de cultura, cu organizatii guvernamentale si non guvernamentale, precum si parteneri din tara sau strainatate. ArCuB se implica in aceste proiecte din punct de vedere financiar, logistic si managerial. Scopul activitatilor desfasurate este de a diversifica oferta culturala locala, prin promovarea identitatii orasului Bucuresti.

In cei saisprezece ani de activitate pe care ii implineste in 2012, ArCuB a fost initiatorul si organizatorul unor manifestari inedite in peisajul cultural bucurestean: B-FIT in the Street!, Bucharest Music Film Festival, Noaptea Alba a Bucurestiului, Parada Militara a Fanfarelor Europene si Revelionul Integrarii Romaniei in UE. Pe langa acestea, alte evenimente marca ArCuB sunt: Cismigiul Copiilor, concertele Stagiunii Estivale, Cred in Mos Craciun si Revelionul Capitalei din Piata Constitutiei.

Urmariti calendarul de evenimente pe www.arcub.ro

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti este una dintre cele mai populare si de traditie universitati din Romania, care pregateste profesionisti in artele spectacolului de teatru si cinematografie, instruiti la standarde internationale.

Lunga sa traditie garanteaza un curriculum coerent si substantial, care reprezinta fundamentul unui nivel inalt de predare si de expertiza, fiind un laborator de cercetare, un teren fertil pentru experimente si inovatie, un loc in care gandirea critica alimenteaza un camp de dezbatere autentic.

UNATC „I.L. Caragiale” este structurata in doua facultati: Teatru si Film si ofera 10 specializari in primul ciclu de studii (3 ani), 16 specializari, in al doilea ciclu de studii (Master - 2 ani) si un program de studii doctorale, recunoscut pe plan international, intr-o gama larga de discipline: actorie, regie de teatru si de film, scenografie de teatru si de film, coregrafie, papusi si marionete, teatrologie si management cultural, fotografie, multimedia, montaj, editare de sunet, scriere dramatica, comunicare audiovizuala.

UNATC a oferit de-a lungul anilor absolventi valorosi care au contribuit semnificativ la cultura nationala si internationala, dar meritul sau cel mai de seama nu este acela de a reprezenta o pepiniera de talente si valori, ci faptul ca, inca de la inceput, a fost in primul rand locul de intalnire si de fuziune al artistilor din generatii diferite.