PARTICIPANTI

 

UNIVERSITATEA NATIONALA DE ARTA TEATRALA SI CINEMATOGRAFICA “I.L. Caragiale” Bucuresti

Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L. Caragiale” Bucuresti este una dintre cele mai populare si de traditie universitati din Romania, care pregateste profesionisti in artele spectacolului de teatru si cinematografie, instruiti la standarde internationale.

Lunga sa traditie garanteaza un curriculum coerent si substantial, care reprezinta fundamentul unui nivel inalt de predare si de expertiza, fiind un laborator de cercetare, un teren fertil pentru experimente si inovatie, un loc in care gandirea critica alimenteaza un camp de dezbatere autentic. UNATC „I.L. Caragiale” este structurata in doua facultati: Teatru si Film si ofera 10 specializari in primul ciclu de studii (3 ani), 16 specializari,

in al doilea ciclu de studii (Master - 2 ani) si un program de studii doctorale, recunoscut pe plan international, intr-o gama larga de discipline: actorie, regie de teatru si de film, scenografie de teatru si de film, coregrafie, papusi si marionete, teatrologie si management cultural, fotografie, multimedia, montaj, editare de sunet, scriere dramatica, comunicare audiovizuala.

UNATC a oferit de-a lungul anilor absolventi valorosi care au contribuit semnificativ la cultura nationala si internationala, dar meritul sau cel mai de seama nu este acela de a reprezenta o pepiniera de talente si valori, ci faptul ca, inca de la inceput, a fost in primul rand locul de intalnire si de fuziune al artistilor din generatii diferite.

SPECTACOL INVITAT : “Chip de foc” de Marius von Mayenburg

“Chip de foc” de Marius von Mayenburg este un spectacol despre o lume in deriva. O lume ce ne apartine si ne creeaza in acelasi timp, o lume ce ne fabrica deja stricati, in care noi insine suntem si inginerii si mesterii si materialul de constructie si insusi produsele finite. Familia nucleara ca celula de baza a societatii e in criza, societatea e intr-o criza perpetua a valorilor iar constiinta este in delir. Iata universul tragi-comic in care vietuim ca intr-un desen animat sau ca intr-un film horror (depinde de gust) si in care Kurt si Olga, doi tineri in pragul adolescentei, explodeaza. Poate cu sens, poate fara. Ramane de vazut.


Productie Master - An II Regie Teatru
Coordonator proiect: Prof. Univ. Dr. Alexa Visarion

Regie:
Catinca Draganescu (Master II Regie Teatru, Coord. Prof. Univ. Dr. Alexa Visarion)
Scenografia:
Ioana Pashca
Coregrafia:
Mihaela Culda
Light design:
Cristian Niculescu (Master II Light & sound design, Coord. Prof. Univ. Dr. Horea Murgu)
Operator lumini:
Alexandru Bibere
Distributia:
Kurt:
Vlad Spilca (Master II Arta Actorului)
Olga:
Cristina Draghici (Master II Arta Actorului)
Mama:
Oana Popescu (Master II Arta Actorului)
Tatal:
Bogdan Nechifor (Master II Arta Actorului)
Paul:
Cezar Grumazescu (Master I Arta Actorului)

Durata spectacolului: 1h 45min

SPECTACOL INVITAT : Miezul Verii la Miaza-Vest
(adaptare dupa August: Osage County, de Tracy Letts )

Miezul verii, luna august pe campiile incinse din Oklahoma... Cand Tracy Middleton dispare, fiicele lui se intorc acasa sa aiba grija de mama lor, insotite fiecare de respectivele lor familii. Incetul cu incetul, intreaga familie se reuneste in casa parinteasca. Problema este ca atunci cand familia Middleton se aduna sub acelasi acoperis, iti cam vine sa-ti iei campii...le.

Miezul Verii la Miaza-vest este o adaptare a piesei deja celebre in Statele Unite – August: Osage County, de Tracy Letts, premiata in anul 2008 cu Premiul Pulitzer pentru dramaturgie si nu mai putin de 5 premii Tony, inclusiv pentru cea mai buna piesa.

Miezul Verii la Miaza-vest este in primul rand un spectacol de actorie – regia a constat in inspiratia dlui. Serban Puiu de a nu impune o idee regizorala, lasand creativitatea grupului sa dicteze organic directia artistica. Ca atare, acolo unde spectacolul pare minimalist, noi il revendicam ca economicos – economia de mijloace teatrale (decor, recuzita, pana si lumini) ne-a ajutat sa ne canalizam energiile creatoare pe spunerea unei povesti, pe expresia artistica a unor trairi profund omenesti care ne-au miscat intai si-ntai pe noi ca actori. Dealtfel, avem convingerea ca numai lasandu-ne miscati ca oameni putem transmite publicului ca actori.

Dincolo de a ilustra, ca spectacol de licenta, unde am ajuns ca si clasa de actorie pana in acest al treilea si ultim an de facultate, Miezul Verii arata incotro ne dorim sa ne indreptam, ca generatie. Aceasta este incercarea noastra de a ne apropia de dramaturgia contemporana cu un text nou si valoros prin intermediul caruia sa ne conectam la realitatea umana a zilelor noastre cu mijloacele de expresie ale generatiei din care facem parte.


Regie:
Serban Puiu
Asistent regie:
Raluca Ghervan
Scenariu/adaptare:
Serban Puiu
Traducerea:
Smaranda Nicolau
Scenografie:
Mihaela Popescu
Credit foto:
Mihai Bodea
Credit afis:
Alina Suarasan
Distributia:
Beatrice Middleton:
Alina Suarasan
Linda Fremantle:
Doina Teodoru
Bob Fremantle:
Alexandru Zlavog
Jean Fremantle:
Anca Dinicu
Grace Middleton:
Andra Arghir
Kat Middleton:
Mia Crisan
Lacy Deakon:
Dana Marineci
Will Deakon:
Sorin Flutur
William Deakon Junior:
Razvan Ilie
Dave Heidebrecht:
Vladimir Purdel
Johnna Lorevata:
Alina Petrica