PARTICIPANTI

 

Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice, Chisinau, Republica Moldova

Academia de Muzica, Teatru si Arte Plastice cuprinde sub auspiciile sale patru fcultati: Arta Instrumentala, compozitie si muzicologie, Arta vocala si pedagogie Muzicala, Arta Teatrala si Cinematografica si Arte Plastice, acoperind astfel toate domeniile din invatamintul artistic universitar si postuniversitar.

Arta Teatrala si Cinematografica isi are inceputul in a doua jumatate a anilor 50, cand, in cadrul Conservatorului de Stat G.Muzicescu, a fost initiata pregatirea actorilor dramatici.

Actualmente, in cadrul Facultatii activeaza sase catedre: Arta actorului, Regie, Multimedia, Teatrologie si Scenografie, Coregrafie, Management artistic si culturologie.

Studentii si profesorii de la facultate sunt antrenati intr-un proces continuu de creatie care este si parte componenta a procesului de instruire, ce se desfasoara in conformitate cu prevederile Declaratiei de la Bologna. Nivelul de pregatire profesionala permite participarea la diverse festivaluri nationale si internationale, demonstrand competitivitatea Scolii teatrale din Chisinau.

SPECTACOL INVITAT : “Nu striga la mine!”

Spectacolul ne prezinta o idilica poveste de dragoste dintre doi tineri din familii social vulnerabile. Dragostea lor va evolua si va cunoaste diverse ipostaze – de la dragoste puerila, infantila dintre doi copii se va ajunge la o dragoste matura, desavirsita intr-un cuplu. Asistam la scene de un dramatism impresionant. In tanara familie, tinerii incep sa fie dominati de rutina, astfel certurile, strigatele, furia, pe care le-au cunoscut in familiile lor si care le-au distrus copilaria, par sa destrame si fericirea lor. Cei doi reusesc sa treaca peste momentele de criza, iar spectatorii vor avea parte de un happy end.

Prin intermediul metaforelor-simbol, spectacolul sugereaza ciclul existential al omului, valorile existentei umane – dragostea, frumusetea sufleteasca, aspiratia spre sublim.

Distributia:
Nicu Turcanu
Vera Turcanu

Regia:
Ianos Petrascu
Operator Sunet:
Ana Bidiac
Operator lumini:
Oleg Mardari