PARTICIPANTI

 

Universitatea „Lucian Blaga”, Departamentul de Arta Teatrala Sibiu

Departamentul de Arta Teatrala (DAT) din cadrul Universitatii „Lucian Blaga” din Sibiu a fost infiintat in 1997 si beneficiaza de un context artistic unic: un parteneriat solid, activ, cu Festivalul International de Teatru de la Sibiu, cu Teatrul National Radu Stanca din Sibiu si cu Bursa de Spectacole. Astfel, studentii si cadrele didactice din scoala sibiana de teatru au sansa de a lucra cu unele dintre cele mai mari nume din teatrul european.

Studentii celor doua specializari ale DAT, Actorie si Teatrologie - Management cultural sunt

implicati in toate proiectele pe care le deruleaza scoala sibiana de teatru, cutuma care s-a impus in timp fiind ca studentii teatrologi si manageri sa produca si sa coordoneze spectacolele actorilor, sub indrumarea cadrelor didactice.

In 2011, Departamentul de Arta Teatrala din ULBS s-a clasat pe primul loc in cadrul exercitiului national de ierarhizare si clasificare a programelor de studii, pozitie care onoreaza scoala sibiana de teatru, dar, in acelasi timp, o obliga la mentinerea standardelor si a performantelor.

SPECTACOL INVITAT : “Visul unei nopti de vara” de William Shakespeare

Cincisprezece studenti si masteranzi ai Departamentului de Arta Teatrala din cadrul Universitatii „Lucian Blaga“ din Sibiu au participat, in perioada 30 octombrie – 09 noiembrie 2011, la „Festivalul Shakespeare“ organizat de Universitatea Folkwang din Essen, Germania. Proiectul a constat in prezentarea aceleIasi piese de William Shakespeare, in anul 2011 fiind vorba despre Visul unei nopti de vara, in cinci montari in cinci limbi diferite, provenind din cinci tari diferite. Constelatia festivalului din 2011 a fost una impresionanta atat din punct de vedere al viziunilor artistice extrem de diferite, cat si din perspectiva geopolitica: alaturi de productia Universitatii de Arta din Essen, in program au figurat spectacole realizate de Universitatea Columbia, New York, Academia de Teatru din Shanghai, Academia de Arta Dramatica Ramallah, Palestina si, pentru a doua oara consecutiv, o productie prezentata de Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu.

Visul unei nopti de vara, de William Shakespeare, in interpretarea studentilor scolii din Sibiu - o abordare tinereasca, plina de curaj, a unei comedii clasice atat de cunoscute.

Ceea ce este specific acestei montari este nota traditional romaneasca. Coloana sonora, precum si stilistica spectacolului, combina BUG Mafia cu acordurile lui Tudor Gheorghe si Grigore Lese. Padurea ateniana a lui Shakespeare se transforma intr-un spatiu in care totul este posibil, un spatiu al Erosului si al libertatii absolute.

Textul lui Shakespeare devine pretext, pentru un exercitiu actoricesc in care totul este posibil. Spectacolul a inregistrat un success de proportii la Festivalul International Shakespeare, care a avut loc in Essen, Germania, in perioada 30 octombrie – 09 noiembrie, 2012.

Un spectacol interzis sub 16 ani; un spectacol interzis celor cu PRE-judecati.

Spectacolul contine nuditate si limbaj explicit.

Distributia:
Theseu / Oberon:
Ioan Paraschiv
Hipolita / Titania:
Cendana Trifan / Iulia Popa
Puck / Egeu:
Adrian Stramtu
Demetrius:
Alexandru Malaicu
Lysander:
Paul Bondane
Helena:
Mihaela Sandulescu
Hermia:
Alexandra Ceaca
Zana:
Andrada Grosu
Mesterii:
Andreea „Soricel” Tausan, Bogdan Barbusi, Michael Paicu, Constantin Podu, Alexandru Popescu

Regia:
Bogdan Saratean

Durata spectacolului: 1h 45min